2023-12-06
今日同事約我食好野,我又點會拓手踭呢🤪🤪.我地去左公司附近嘅戀,Tsukiau,食日本料理。lunch set都幾多選擇,有壽司set,有滑蛋豬扒丼,有燒肉燒魚set,太多野想食,我地決定share黎食🤭.滑蛋豬扒丼個滑蛋好嫩,而個豬扒係厚切嘅,個炸粉唔會厚,咬落啖啖肉,又有肉汁,配合埋珍珠米,成個組合恰到好處,很好👍🏻。.至於燒肉定食就更加吸引。依個set係包一個前菜,刺身三點式🤣三文魚,吞拿魚,同埋元貝,每款都幾新鮮,亦唔孤寒。燒肉一上枱都相當吸引,只係煎到表面熟,中間係未熟,等我地再自己燒,燒到自己喜歡嘅熟度。我同朋友都喜歡食medium rare,我地方上燒烤爐上兩面煎30秒左右,就啱啱好喇。食落唔會韌,但又有咬口,亦有肉汁,有燒汁可以點,不錯呀!.食到飽飽仲有飯後甜品添呀!
我地去左公司附近嘅戀,Tsukiau,食日本料理。lunch set都幾多選擇,有 壽司set,有滑蛋豬扒丼,有燒肉燒魚set,太多野想食,我地決定share黎食🤭
食到飽飽仲有飯後甜品添呀!