2021-07-09
尋晚趁住阿媽放假,就同佢嚟到尖沙咀呢邊食dinner~見到帝國中心呢間韓國菜好似幾吸引,就想來試吓~餐廳主打韓燒,職員大部份都係韓國人,播住K-Pop嘅音樂,設計裝修都好有韓國餐廳嘅感覺八方美人$588一個好豐盛嘅燒肉盛宴,有唔同種類嘅肉,包括牛舌,雪花牛肉,豬頸肉,護心肉,醬蝦,鮑魚等等~仲會有專人幫我哋燒好啲肉,服務好好!前菜有超級多前菜,仲可以任添,包括沙律菜,芽菜,魚片,泡菜等等~幾鍾意魚片,腌得幾香,同埋魚仔脆卜卜,作為配菜幾好味😋牛肉類雪花紋狀嘅牛肉,感覺好新鮮,食落幾Juicy,一咬落去啲肉汁就出晒嚟,好正~豬肉類好大件,好厚身嘅豬肉,半肥瘦,好香,調味好好~肉質幾鬆軟,幾有咬口,食落煙煙韌韌海鮮類好大隻蝦同大大隻鮑魚,職員仲會幫我哋燒蝦燒鮑魚同埋剝殼,服務超級好~蝦好新鮮,鮑魚好彈牙,食得好滋味~人蔘鮑魚雞湯$128好大隻人蔘雞,佢嘅湯熬製得好香好入味,中間仲有糯米~雞肉軟淋淋,啲骨都好軟,人蔘味好濃郁,仲有鮑魚添~仲配左白飯同味噌粉,幾正~
八方美人$588
前菜