2022-06-27 30 views
一個星期唯一一日cheat day,同朋友出開嚟旺角,想食燒肉任食,於是book左神燈燒環境方面:裝修幾靚有特色,一落樓梯就見到隻燈神公仔,每枱都有一定間夾,唔會迫埋一齊,坐落夠舒服👍服務方面:可以用手機掃碼,自助落單好方便,啲食物都好快送齊。出去夾野食既時候旁邊侍應都會有推介。食完一碟好快會有侍應黎清走,無炸型。我地簡左個三百幾蚊嘅Level2任食放題,本身Level1 都有炸物、刺身、牛、豬嗰啲、Level2會再多安格斯牛同水產簡燒物牛、同豬既部位而放題嚟講算多,有牛肋肉、一口牛、牛小排,安格斯牛仲會整個幾靚嘅擺盤,肉類望落都好新鮮。另外仲有啲特式野燒,例如牛肉腸、台灣腸、燒茄子,最正係有個加左芝士同煙肉既大啡菇海鮮唔單只有平時燒烤見到既多春雨、帆立貝、魷魚翼呢啲一般野。最正既係有大虎蝦,真係好大隻,同埋有得燒鰻魚同雞泡魚乾,呢個價錢嚟講係抵食刺身刺身既總類唔多,但基本平時食開既都有。每塊都係厚切唔孤寒,而且食落無個種冰凍雪藏既感覺鍋物/飯本身諗住點個花膠滑雞石鍋湯、同漢堡排蛋包飯試下,殊不知上台時候有驚喜。湯真係一大鍋咁上,而且味道好濃旭,唔似有啲放題好似水咁,唔覺唔覺成煲飲哂。

環境方面:

服務方面:

燒物

海鮮

刺身

鍋物/飯

本身諗住點個花膠滑雞石鍋湯、同漢堡排蛋包飯試下,殊不知上台時候有驚喜。湯真係一大鍋咁上,而且味道好濃旭,唔似有啲放題好似水咁,唔覺唔覺成煲飲哂。飯原先我意為係一小碗飯,點知好似平時係日式餐廳見到大大碟,漢堡扒接近一隻手掌大,我開頭仲以為係侍應上錯碟,無諗過放題嘅飯同湯會咁足料,完全唔Hea

總結:如果出旺角搞聚會想食燒肉值得推介