2022-11-17 18 views
次次係大圍經過都會見到依間616燒肉酒場好似幾正,見前排涼左少少,又唔想去油尖旺,留返係大圍食烤肉。我地點點左價值$888嘅菊。和牛御宴,套餐包左黑毛和牛肉眼 、澳和肉眼上蓋、黑毛和牛極上牛小排、澳和牛腹肉、黑毛和牛友三角肉、澳和牛肋條、野菜和白飯。食牛肉邊少得醬汁,佢地配左蘋果汁,燒肉汁,岩鹽俾你地沾黎食。我地先食澳和牛腹肉,肉質都幾細嫰,肉味香濃。黑毛和牛極上牛小排油脂分佈得好靚,入口即溶嘅口感,真係不得了,再食啖白飯、杏鮑菇中和佢嘅油膩感。再食肉眼上蓋,油膩分佈平均,油膩感無和牛咁強,但肉質勁嫰滑。黑毛和牛牛肋條燒得一半將佢剪開,再燒到件件外脆內嫰,牛肉味濃郁,也有點嚼勁。黑毛和牛西冷份量十足,我地喜歡比較嫰嘅口感,所以燒到5成熟就剛剛好,食到飽飽。最好黎個柚子雪葩作結尾。

我地先食澳和牛腹肉,肉質都幾細嫰,肉味香濃。

黑毛和牛極上牛小排

黑毛和牛牛肋條

黑毛和牛西冷

最好黎個柚子雪葩作結尾。