2023-10-24 42 views
📍 玖子茶(青衣長發)來自馬來西亞🇲🇾既過江龍玖子茶,裝修好有當地嘅感覺,仲有燈籠做打卡位,每一張枱上面都有一個亭,肉骨茶喇沙係不少得既美食之一😍🔸 參巴醬蘿白糕同平時既蘿蔔糕不同,以炸既烹調方式,充滿蘿蔔絲,令整個口感好豐富,再沾上馬拉特產參巴醬,帶有點辣辣感覺,好開胃🤤🔸 鮮油咖映多士一送上黎即刻食,熱辣辣,個多士好脆卜卜,斑蘭味唔算好出,反而牛油味好香,甜甜地,冰火交集嘅感覺好正👍🔸 星洲魚片魚蛋喇沙湯底好濃郁,好重椰奶味,不知不覺己經飲哂整個湯底,好有馬來西亞當地風味,配埋魚蛋魚片,簡直係置身於當地之中。最近周街都興起手打檸檬茶,當然嚟到要飲下~每杯都帶有好清新既檸檬味,店主會以手打香水檸檬嘅檸檬皮,做檸檬汁🍋 清涼解渴,微酸微甜,感覺健康~每杯聞到好香檸檬味😋🔸 手打鴨屎香檸檬茶🔸 爆打香水檸檬茶🔸 香水檸檬百香果綠茶
📍 玖子茶(青衣長發)

🔸 參巴醬蘿白糕

🔸 鮮油咖映多士