2019-11-21 388 views
平時就唔多食吉列野,一黎怕佢炸到好dry,二黎又怕熱氣。但鍾意食日式野既我,都經過左吉列屋好多次,之後趁唔係好熱氣就試左次。試左之後就覺得係可以番轉頭再食既餐廳,所以之後都再食左幾次。油麻地呢間比較就腳,喺旺角同油麻地中間,食列飽一飽都可以行番陣消化下。印象中第一次好似係食三重奏。佢既吉列炸出黎唔會好dry,當然炸豬排就冇喺日本食果d咁juicy,但都算炸得唔錯。炸蝦都炸得幾好,炸漿唔會太厚,都唔會炸得太熟。對佢既expectation都唔低,因為如果吉列屋連吉列蝦都整得唔好食,其實就可以收檔。佢個三重奏仲有舊吉列免治豬肉類似漢堡咁既野,免治左,比起肉排就會林身d,口感唔錯。他他醬炸蝦果個,我都食過一次,下次再食先再補番相。印象中他他醬夠濃,量夠多,沾炸蝦再爬啖飯,簡直係享受!下面呢個係最近一次食既,滑蛋三重,重點係加大豚汁。個豚汁第一次飲既時候,直頭有d驚為天人。豚汁喺日本係好普通好家常既湯,但熱辣辣上到黎,材料夠多又出味,有蔬菜香又有豬肉既香,加埋味噌既調味,確實係好好飲又comfort。呢個價錢,加上佢既份量係我每次都差d食唔哂,炸物好食,豚汁如果一路保持到個水準,真係唔熱氣就會

下面呢個係最近一次食既,滑蛋三重,重點係加大豚汁。

呢個價錢,加上佢既份量係我每次都差d食唔哂,炸物好食,豚汁如果一路保持到個水準,真係唔熱氣就會番轉頭再食。