之前大概1點食飯時間經過呢間賣和牛同豚肉既鋪,見到勁多人坐左係入面差唔多坐滿晒。間鋪出面咁睇係唔知食緊咩,然後見到枱面D餃子,搵左陣先見到原來即場試食鹿兒島豚肉餃子﹗見到一間裝潢冇咩特別,都有咁多人食既地方,識食既人當然知咩事,就係應該都有咁上下實力!!!咁於是呢日就大概2點出黎食,就小人好多,都有好多位坐,最岩可以2點食飯既大家。先講一下,環境黎講,如果大家想舒服傾計、多過6個人一齊食,就唔太建議。如果你地人少少,想食好野,或都一個人簡簡單單咁食,就好推介食餃子固然冇得睇樣,因為你要食既係佢個「餡」,味道方面豚肉味十分香濃,而且一d都唔咸,唔會話特別口渴。雖然我仲未食過鹿兒島既豚肉,但呢個餃子真係有一浸豚肉淡淡地既脂肪既質感,同平時餃子好唔同。最適合晏就唔想食飯咁濟既人。如圖佢有分12隻$40,同15隻咁叫,原本都驚多,不過女仔食12隻岩岩好,我為食d,15隻應該會更加滿足!

2018-08-28