2021-11-23 47 views
朋友介紹長沙灣有一間豚肉嘅專門店,愛好豚肉既我,當然立即去一探究竟。果然成張餐牌有90%係豚肉菜式,每一樣都非常精美、令我食指大動😆蔥油豬扒飯~呢度嘅主打項目,我當然唔會錯過啦!一嚟到見到蔥油鋪滿整塊巨大豬扒!絕對可以用「衝擊眼球」嚟形容!蔥油包含咗白芝麻同其他調味料完全夠哂味!豬扒亦都係厚切又多汁,絕對唔會乾柴柴!炸漿仲要係超級薄,完全唔會食到一口都係油!沖繩豬軟骨飯~朋友點左呢一個香軟多汁嘅豬軟骨飯,加上蓮藕同白蘿蔔都係非常入味,佢話十分滿足!滷水雞翼~呢度嘅滷水汁係自家製嘅!就算食到幾飽,都要點滷水雞翼嚟食吓😝果然冇令我失望,雞皮依然係清爽,而且滷水嘅味道唔會過於濃味同咸,反而剛剛好!恰到好處!飲品以罐裝/支裝為主,乾淨衛生。

蔥油包含咗白芝麻同其他調味料完全夠哂味!

飲品以罐裝/支裝為主,乾淨衛生。