2023-10-18 486 views
之前有好幾次經過見到間餐廳 出面有個好似居酒屋咁樣嘅setting 覺得幾得意就入去試吓🤣入面啲裝修都好靚 好有特色 係黑紅色為主 但係又唔會太暗餐廳另一面係一個落地玻璃望返商場出面 係呢一區嚟講比較靚嘅餐廳🫨宮崎辛麵烏冬幾煙靭同埋個形狀好特別個湯底係有啲似擔擔麵 小辣嘅 唔係好多湯有少少似撈麵個烏冬係幾有特色海之天婦羅入面有蝦、鯛魚、黑松露帶子、紫蘇葉等等最奇怪有一個係好似麵條 本身以為係金菇個炸漿算薄 唔錯!白鱔串比較薄 入面都有油脂 個面有燒到少少焦香同甜甜地~ 蒲燒鰻魚飯呢個我估係屬於關東嘅鰻魚飯 所以鰻魚肉係比較腍身 而不是脆身~ 但個飯同埋鰻魚都佈滿鰻魚汁 幾好食!鮮海膽外面層紫菜應該係都搽咗啲醬 所以黏黏地 海膽正正常常柚子蜜燒手羽估唔到呢個柚子雞翼最無expectation但係最驚喜!佢滴出嚟嘅雞油都充滿着柚子味 好食呢間餐廳仲有好多其他嘢食 另外仲有啲日式鍋物等等 下次要再嚟試吓☝🏻

入面啲裝修都好靚 好有特色 係黑紅色為主 但係又唔會太暗

宮崎辛麵

宮崎辛麵
烏冬幾煙靭同埋個形狀好特別
個湯底係有啲似擔擔麵 小辣嘅 唔係好多湯有少少似撈麵

個烏冬係幾有特色

海之天婦羅

海之天婦羅
入面有蝦、鯛魚、黑松露帶子、紫蘇葉等等

最奇怪有一個係好似麵條 本身以為係金菇
個炸漿算薄 唔錯!

白鱔串

白鱔串
比較薄 入面都有油脂 個面有燒到少少焦香同甜甜地~

蒲燒鰻魚飯

蒲燒鰻魚飯

鮮海膽

鮮海膽
外面層紫菜應該係都搽咗啲醬 所以黏黏地 海膽正正常常

柚子蜜燒手羽

柚子蜜燒手羽
估唔到呢個柚子雞翼最無expectation但係最驚喜!
佢滴出嚟嘅雞油都充滿着柚子味 好食

2023-10-12