2019-07-09
今日行過這裡,見到佢有喜歡食嘅車仔麵,於是入去搵食,座位分兩邊,座下後店員就放了張點菜紙在枱上,點菜紙裡面除了有招牌麵餐選擇外,還有咖喱飯同風味小食,選擇多亦係這裡嘅特色!我點了個招牌推介嘅霸王麵$98,哩個價錢嘅車仔麵可以有鮑魚、廣島蠔、花膠同帶子,哩個組合哩個價錢,有齊哩啲食材,真係真材實料,如果唔夠菜款還可以在點菜紙加菜,差不多有成三十款選擇,每款劃一$8,都十分抵食!霸王麵上枱,上面放滿了材料,每款兩件,鮑魚雖然唔係大大隻但一樣彈牙爽口,而廣島蠔味道濃郁,花膠亦十分軟熟嫩滑,帶子肉質都十分爽口,而個湯底可以按自己選擇,我就選了牛腩汁湯底味道十足!除此之外個香酥南乳雞翼$28,炸得十分香脆可口,交落去時有陣香濃嘅南乳味道,外脆內軟,而且肉質十分嫩滑!而朋友就點了碗蔥油豬扒飯$58,豬扒飯上放了蔥油,蔥油味已先樸鼻而來,豬扒炸得剛剛好,入口香口但又唔會乾身,加埋個蔥油入口都唔會太肥膩,還有片生菜可以清清熱氣!跟餐可以用跟餐價點選飲品,我就要了杯咸檸七$12,7起同冰杯分上,咸檸就浸在冰杯內,按自己喜歡倒入7起!而呢個甜品個人推介,香蕉成熟船$48,情意結,因看過一套同名電影,加上老
而呢個甜品個人推介,香蕉成熟船$48,情意結,因看過一套同名電影,加上老板就係主角好親切,還有兩個口味選擇嘅雪糕球配上新鮮香蕉,絕對係飯後甜品之首選!
於結帳時剛好老板回到,還可以同他合照,老板十分親民,所以這裡亦會係另一個可以比我偷閒補給嘅好地方!