2017-08-20
一大班朋友放假約出黎食好野,打邊爐都係一個唔錯ge選擇!今次朋友介紹粵廷軒海鮮火鍋酒家,齊齊豪吃一番😁😁😁食火鍋前先來點前菜😋😋😋色澤漂亮的象拔蚌擺上枱,唔洗一陣,食晒😂😂😂象拔蚌鮮甜,而且好爽口,仲有d金箔點綴一下,視覺味覺都好好享受😁😁😁拔絲咕嚕肉: 咕嚕肉係我ge至愛,拔絲咕嚕肉就更正啦!咕嚕肉炸得香脆,一絲絲ge拔絲甜甜地,每日食幾塊過下口癮😁😁😁金鼓魚刺身: 呢個刺身擺上枱好靚,但我就唔識欣賞啦,口感好像膠膠地咁。個人認為呢種魚熟食會更好!呢到湯底唔錯,我地要左新鮮魚湯同龍蝦湯底。龍蝦湯底唔錯,清清地又幾鮮甜👍🏻👍🏻👍🏻淨係個湯底都已經贏左。我地點左好多野食,豬牛肉唔少得,仲有d魚片,蠔,魚滑等等。肉類唔算出色,感覺d魚片唔夠新鮮😂😂😂湯底出色,但配料可以再好d😂😂😂今餐係豐富ge,不過價錢就貴囉,唔抵食,同樣ge價錢可以有更好ge選擇!不過偶爾一次半次又無咩所謂啦!