2017-11-13 38808 views
以前食放題都離唔開果幾間,主要原因都係價位相對低,質素又唔差,不過食得多都想轉下食下第二間,極尚大瀛喜雖然價錢貴少少,但食物質素都得到唔少人喜愛,所謂一分錢一分貨,今次同朋友就黎左呢到豪食XD 大瀛喜都有幾間店,但升級版「極尚大瀛喜」就暫時得三間,同朋友黎左銅鑼灣呢間,最多人食之餘又就腳。7點左右黎到已經坐滿咁濟,好彩我地兩個BOOK 定位先可以輕鬆入去,如果唔係黎到冇得即刻食。坐低之後都會循例周圍行下睇下有咩前菜等等,呢到就有啲炸薯角、薯條既食物,不過呢啲都係拎一兩條就要停手。甜點位,有馬卡龍、脆片、軟糖等等,主要都係吸引小朋友去拎,對我地黎講,目標不在這XD飲品位,選擇就真係比出面多好多,而且大部份係7仔買都要$10以上,椰青水就成為左我地頭號目標,成餐都只飲呢款,哈哈!前菜拎左海蜇、芝麻八爪魚、螺頭等等,食落味道都唔錯,八爪魚好有咬口,為食刺身打好個底~點餐紙圖文並茂,差唔多款款都有樣睇,而且熟食選擇好多,但兩人食又唔敢嗌太多。刺身件件都新鮮彈牙, 三文魚口感好唔肥膩,甜蝦相對地大隻,腥味唔算勁,虎蝦新鮮爽彈,其他都唔錯!壽司飯大小適中,岩岩好被刺身包裹住,火炙系列通常都係最常嗌
所謂一分錢一分貨,今次同朋友就黎左呢到豪食XD

刺身

火炙壽司

壽司飯大小適中,岩岩好被刺身包裹住,火炙系列通常都係最常嗌,因為焦炭味道令我著迷,呢間都會有少少
天婦羅

天婦羅,嗌左虎蝦、蟹棒、秋葵,天婦羅炸粉適中,所以食落去夠脆口,而且虎蝦同蟹棒都好大隻,可謂啖啖肉!

甜品方面,我地就拎左乳酪雪糕同雪米糍作今餐既完結,乳酪雪糕質地有少系沙冰口感,酸中帶點甜,感覺不錯吃,
而雪米糍就同平時放題食開既一樣,普普通通~
刺身
火炙壽司