2018-01-15 242 views
話說我呢個韓迷GirlfriendA姐上次食完炑八韓燒聖誕大餐念念不忘,三兩日就話想食韓國嘢,你唔熱氣,我都悶啦!就係咁,我哋又去咗炑八啦,好彩今次有新餐牌,仲有蟹食,唔洗食燒肉。前菜最愛無限量任加韓式三小碟,泡菜味濃,芽菜爽口兼有少少麻油味,魚片彈牙,正。豪華蟹膏醬紫菜包飯韓國賣到斷晒貨嘅蟹膏醬喺炑八有得食呀!仲配埋A姐至愛嘅紫菜包飯,真係非常豪華。另一清新食法就係用青瓜條點蟹膏醬,再包紫菜食,蟹膏味仲出,好好味呀。炑八年糕炒蟹鍋店員將中間燒肉板拎走,換上石鍋,就會有專人同你炒年糕,有椰菜、洋蔥、辣醬,都幾多料,等年糕差唔多炒好,就會加埋預先用辣醬炒好嘅肉蟹,咁就有得食啦!熱辣辣,辣醬嘅份量啱啱好,好惹味呀!食晒肉蟹同年糕之後,店員會再加埋白飯同紫菜連辣醬同配菜炒飯,好似喺韓國食炒辣雞,最後食嘅炒飯。白飯吸晒啲辣醬,真係又愛又恨,食到流鼻水。紅豆綠茶冰沫食完辣嘢,食番嗰冰凍嘅冰沫,真係無得彈呀。冰沫打到好細好綿,預先加咗牛奶,令冰沫已經有少少味道,加埋綠茶粉,紅豆蓉同雲呢拿雪糕,味道豐富!如果想再甜啲,可以加埋煉奶。(記住Like同Share畀朋友)想緊貼A姐M佬嘅吃喝玩樂資訊,快啲

紅豆綠茶冰沫

(記住Like同Share畀朋友)

想緊貼A姐M佬嘅吃喝玩樂資訊,快啲Follow埋下面嘅Channel啦!
2018-01-14
$250 (Dinner)