2016-04-21 499 views
一行4人book 左去試呢間新開無耐既蒸鍋,一入去見到藍色魚缸放左好多款式既海鮮,店員好主動推介比我地,全部即撈,保證新鮮。落好單店員幫我地放食物入蒸鍋,較好時間,唔使自己操心火喉問題,招呼週到,竹蝦同生蠔超大隻勁爽甜,龍躉肉好滑,有輕微調味帶出鮮味,肥牛爽嫩有肉味,朋友都讚不絕口,貝類都好厚肉新鮮,肉丸就無咩特別。跟住下半場再食奄仔蟹,呢個係全場主角,睇唔出係勁多蟹糕,每人半隻都夠滋味,正。仲有蟲草花蒸雞好香,菜就蒸完都係乾左d,到甜品雙色馬拉糕好香甜軟綿綿,唔錯,可惜分量偏少。食都後其實已經好飽喇,不過一定要食埋最後個精華粥底,落左南瓜排骨,仲有海鮮鮮味,肚子太飽了,食得半碗就投降了,飽飽。埋單每人800蚊度既消費,真係比其他地方偏高,不過服務同食物水準都係超班,性價比黎講都係合理既。
$800 (Dinner)
  • 奄仔蟹
  • 蟲草花蒸新鮮雞