2020-10-24 2392 views
店員安排我地坐個位喺窗邊,好靚,私隱度都幾高,隔離望唔到其他客人,同朋友一齊點左金嘅餐。師傅會安排唔同野比我地2個,有得食多好多種野食😋.Delux chef special course 金 $1380.前菜3點明太子芋絲 水雲 青口左兩道都係凍食開胃,青口超級好食!加左啲類似蛋黃醬,青口好新鮮.冷物海草蒟蒻啫喱 魚籽凍豆腐豆腐質感好似奶凍溶化喺口中,有鮮魚味.刺身4點左口 大拖羅 平靜 象拔邦大拖羅每次都係omakase嘅重點,今次都不負所望🥰超多油脂入口即溶😍😍😍.調味刺身鯛魚 鏗魚 蝦 蛤蜊鯛魚有微微煙燻味,幾香。蛤蜊係熟食,新鮮鮮甜.松茸湯 小蜆湯小蜆好迷你好可愛,同樣鮮甜.燒金木鯛 魚茸蝦豆腐魚較位真係好嫩滑😋魚皮脆卜卜.天婦羅牡丹蝦真係好新鮮,炸皮又薄又脆。白子口感滑嫩嫩,食完先知係咩。。。不過聽講好補身😇.壽司金木鯛 鯖魚用上特別的裝飾,令口感層次提升了.海膽蟹肉飯成晚嘅重點🤤🤤🤤顏色超橙超新鮮,啖啖海膽加蟹肉!.甜品綠茶雪糕 蜜瓜雪糕偏重奶味,好軟滑。蜜瓜香甜多汁軟腍😋
前菜3點
明太子芋絲 水雲 青口

冷物
海草蒟蒻啫喱 魚籽凍豆腐
豆腐質感好似奶凍溶化喺口中,有鮮魚味

刺身4點
左口 大拖羅 平靜 象拔邦

調味刺身
鯛魚 鏗魚 蝦 蛤蜊
鯛魚有微微煙燻味,幾香。蛤蜊係熟食,新鮮鮮甜

松茸湯 小蜆湯
小蜆好迷你好可愛,同樣鮮甜

燒金木鯛 魚茸蝦豆腐
魚較位真係好嫩滑😋魚皮脆卜卜

天婦羅

壽司
金木鯛 鯖魚
用上特別的裝飾,令口感層次提升了

海膽蟹肉飯
成晚嘅重點🤤🤤🤤顏色超橙超新鮮,啖啖海膽加蟹肉!

甜品
綠茶雪糕 蜜瓜
雪糕偏重奶味,好軟滑。蜜瓜香甜多汁軟腍😋
Type of Meal
Dinner