2017-09-23
放完工梗係要食返啲靚野安慰自己架啦,搵到呢一間放題餐廳,吸引我嘅就係佢哋嘅阿拉斯加長腳蟹。雖然佢哋本身係可以食腳蟹不過唔係阿拉斯加,所以我都冇選擇升級佢嘅長腳蟹。當然重點就要放喺蟹到啦,上枱已經睇得出蟹肉好肥厚,望到已經即刻流晒口水,而且用筷子拉出嚟就可以即刻食到,食落去蟹肉好甜丶啖啖都係肉,好滿足。另外我覺得刺身拼盤值得加分,估唔到可以有咁多三文魚腩,而且擺盤亦都非常靚,亦非常新鮮。原本以為食咗第一轉長腳蟹之後會出好少,估唔到公司好似蝕本咁樣係咁出俾我,搞到我都唔好意思叫咁多。亦都試咗一啲壽司同埋炸物,壽司唔會太大件,入口啱啱好,炸物亦都有一定嘅水準,最好食嘅就係芝士炸年糕,簡直就係港女嘅恩物。出面自助吧嘅泰式飲品同埋水果亦都非常好味,水果夠新鮮幾甜,仲可以試吓平時唔係有機會飲既椰汁涼粉水。不過價錢就偏貴嘅,但係都物超所值,每人埋單$500左右,食物質素同埋服務員態度都算稱得上呢個價錢