2019-07-01
朋友知道我鍾意食生蠔,話一定要介紹我去一間位於銅鑼灣嘅蠔吧試下,今日放假就約埋佢去試下吧😊😊😊就係尼間Season喇!位於中央圖書館後面嘅一條小街,唔多起眼,店面亦唔算大,但裝潢設計幾有氣氛,亦十分旺場😊😊😊我地決定叫一set廚師精選二人套餐,內容好豐富,有兩份前菜,四隻美國中生蠔,四款小食,兩個主食同飲品,只係$680,真係好抵食👍🏻👍🏻👍🏻🍴前菜🍴挪威煙三文魚沙律🥗大大碟,材料新鮮,三文魚鮮甜有口感,沙律菜超爽脆,配上黑醋汁,非常醒胃👍🏻👍🏻👍🏻芝士黑松露大啡蘑菇新鮮焗起,熱辣辣,芝士好香,菇味好濃而且好juicy😋😋😋🍴生蠔🍴美國中碼生蠔4隻,十分鮮甜肥美,蠔味好濃,不錯吃的😍😍😍🍴小食🍴芝士焗扇貝,芝士味又香又濃,扇貝鮮甜多汁,熱辣辣非常美味😋😋😋枝豆,分量好多,簡單焯熟曬上鹽花已經非常美味,令人食唔停👍🏻👍🏻👍🏻白酒煮蜆,非常肥美,無沙,調味剛剛好👍🏻👍🏻👍🏻海膽多士,好脆身香口,海膽配芝士簡直係perfect match,一定要試😍😍😍🍴主菜🍴美國特級安格斯西冷,生熟程度剛好,肉味好濃,正👍🏻意大利肉醬千層麵,新鮮焗起熱辣辣,調味恰當,一層層嘅麵配合惹味醬汁,口感好有層次👍
🍴前菜🍴
挪威煙三文魚沙律🥗
芝士黑松露大啡蘑菇
新鮮焗起,熱辣辣,芝士好香,菇味好濃而且好juicy😋😋😋
🍴生蠔🍴
美國中碼生蠔4隻,十分鮮甜肥美,蠔味好濃,不錯吃的😍😍😍
🍴小食🍴
白酒煮蜆,非常肥美,無沙,調味剛剛好👍🏻👍🏻👍🏻
🍴主菜🍴
美國特級安格斯西冷,生熟程度剛好,肉味好濃,正👍🏻
意大利肉醬千層麵,新鮮焗起熱辣辣,調味恰當,一層層嘅麵配合惹味醬汁,口感好有層次👍🏻👍🏻👍🏻
我地另外加左碟炸雞,皮脆肉嫩,表常香口,配合泰式辣醬,滋味無窮😍😍😍
飮品叫左葡萄🍇梳打同蜂蜜生薑茶,味道不錯,不會太甜👍🏻👍🏻👍🏻