2016-01-13 424 views
難得今日休假,但系俾媽子晨七甘早就拉起身陪佢晨運,之後就嚟翠華食早餐,都唔明媽咪點解係都要嚟哩度食早餐噶,拒話夠地道,但D服務真系麻麻地,我地9點左右嚟到居然有位,媽咪話唔想食A餐之類噶,於是就點左個魚蛋河粉、豬軟骨米線、豬仔包同奶茶。魚蛋河粉:河粉幾滑,清清淡淡咁,D魚蛋好彈牙,新鮮,我覺得味度啱啱好,不過聽到隔離個吖姐就話淡左D,可能拒食得鹹D。豬軟骨米線:湯好濃,豬軟骨好軟,夠入味,不過就偏甜左D,D米線就幾爽嘅,總嘅嚟講都系麻麻地。豬仔包:賣相睇落又幾得下啵,金金黃黃咁,有奶味,由於剛出爐,覺得烤得幾脆下,唔錯。奶茶:TVB經常演嘅早餐戲碼都有港式奶茶嘅啦,仲系以前果只味,茶走少甜,茶味香濃,奶滑,飲左兩啖,即時醒神曬。
Other Info. : 雖然D奶茶幾得下,但講真D服務就真系要改啦,今時今日噶服務態度點得嘎
2016-01-07
$60 (Breakfast)
  • 奶茶
  • 豬仔包: