2017-04-27 117 views
是晚天氣開始轉涼了,唔係西伯利亞人既女朋友想食熱少少野,竟然係上環搵到呢間一人邊爐!!需要個商場睇落幾伏,但見Openrice Comment都Ok就上去試下啦。一入到去嘩間野同個商場完全唔同Feel,靚十幾廿倍老闆走黎介紹佢地既肉,佢話佢地係用Top 3%既牛肉,用既餐廳一定有左上角個Logo,ok咁就試下啦。佢特別介紹個麻辣湯式,南瓜同番茄。可惜條女唔食辣又唔係南瓜,但就好鬼鍾意食番茄。最後我就叫左個壽喜燒,壽喜燒湯底,女朋友叫左個精選鍋,番茄湯底,都係揀牛。牛係好食既,真係點好食又唔係好形容到,反而!!! 後尾追加左既羊同豬真係食到我HIGH大左。羊肉既羊味出到飛起,直情好似鵝肝咁STRONG,一放落口陣味就散出黎,食完一路留係個口到,嘩頂鍾意食羊既一定!!一定!!要食。豬肉都係好驚喜,佢食落除左味外仲要係爽口既。係冇錯,係爽口,你有幾可見有人用爽口形容肉啊? 有,佢真係咁。
2017-04-17