2021-03-25
放工黎到呢間幾出名嘅餐廳 假期多人排隊排到癲 所以就選擇平日晚上過黎 唔洗排隊👅餐廳以歐美工業風作設計,燈光暗沉 只有收銀處 、廚房較光 整體有格調 、型格🍻 呢到點餐、餐具同水都要自助!眼闊肚窄嘅我地乜都想食 最後叫左◾️墨魚汁海鮮意粉$88廚房輕輕煎香多款海鮮 帶出鮮味同香味 舊舊海鮮都大舊 無乜雪味 意粉有咬口 但墨魚汁偏淡 如果咸番少少會好食好多 ◾️北海道帆立貝明太子意粉$98滿滿明太子再加木魚絲 好味😋 香煎牛油帆立貝都幾大粒 不過整體較結身◽️德國黑啤慢煮咸豬手$138食晒意粉再等多15-20分鐘 新鮮熱辣辣豬手上碟🐷 豬手好大隻 啖啖骨膠原 附上芥末醬好咸 沾少少好了 豬手味道偏甜 幾重黑啤味 兩者幾夾 咸豬手原有味道好咸 但黑啤甜味令整體唔咸又唔會過分甜 味道剛好 好特別值得一試🤙🏻回頭指數:💛💛💛
◾️墨魚汁海鮮意粉$88
◾️北海道帆立貝明太子意粉$98