2024-09-17 217 views
元朗冰室嘅環境好有香港冰室嘅味道,裝潢簡單,成個氛圍輕鬆自在,今次食個下午茶。星洲炒米 星洲炒米香辣,米粉炒得唔錯,口感真係唔錯!但係要留意,連鎖店嘅味道有時會唔同,可能會有啲唔,食過幾次就知道啦!巨型豬扒飽 巨型豬扒飽真係夠料!豬扒厚厚切,外脆內嫩,醬汁味道夠多!份量岩岩好。紅豆冰 紅豆冰呢,就係甜到你心口,但對於鍾意食甜品嘅朋友嚟講,正!不過,如果你唔係特別鍾意甜,可能會覺得「勁甜」!下次可以考慮要求少啲糖分。熱奶茶 熱奶茶嘅味道就係正!茶香濃郁,奶味適中,合格。**總結** 元朗冰室嘅食物整體上都幾好,但因為係連鎖店,味道有時會唔穩定!價錢略貴,對於連鎖店嚟講,有時會覺得競爭力相對略低。

星洲炒米

巨型豬扒飽

紅豆冰

熱奶茶
熱奶茶嘅味道就係正!茶香濃郁,奶味適中,合格。

**總結**