2018-04-02 292 views
朋友推薦之下黎食,確實同普通車仔麵與別不同,成為我最喜愛既車仔麵店之一,單單係呢個星期,自己已經忍唔住黎食第三次,實在係無唔介紹既道理~男朋友個碗既餸揀左煎蛋、豬潤、生菜同紅燒牛肉紅燒牛肉有兩舊,炆得勁香腍入味!豬潤夠爽,好少係出面食到咁好食既豬潤,印象深刻!不過隻蛋唔係太陽蛋,偏熟,所以佢唔鐘意😂同埋個湯好清甜,大家不妨飲下個湯!我自己嗰碗就叫左豬手、鹵水豬腸同生菜。豬腸清洗乾淨,鹵得入味豬手同樣幾腍,毛大致上都去得乾淨。鹽酥雞翼 $20/3外層酥香而且層炸粉一啲都唔厚,雞肉嫩滑多汁,鹹度啱啱好蔥油小圓餅 $18/5開頭以為係一大塊嘅蔥油餅,估唔到係一個個包,裏邊有大量嘅蔥同埋少量肉餡,食落去一啲都唔乾而且好香酥炸墨魚丸 $25層炸粉同樣好薄,墨丸質素幾高,夠彈牙而且味道濃郁。秘製口水雞 $27香而不辣,唔食辣嘅男朋友都食到,而且雞肉都幾嫩滑滷水豆腐 $12抵食又好味嘅選擇,每次黎都一定叫,微溫唔係凍嘅,外層嘅皮意外地脆脆地,裏面嘅豆腐好滑,而且滷水味都幾入味自家製無花果雪梨茶 $15同樣係每次黎都必叫嘅選擇,飲落去好清甜,而且味道好真,相信係真材實料食完之後唔會好口渴,相信如店家所

男朋友個碗既餸揀左煎蛋、豬潤、生菜同紅燒牛肉

紅燒牛肉有兩舊,炆得勁香腍入味!

豬潤夠爽,好少係出面食到咁好食既豬潤,印象深刻!

不過隻蛋唔係太陽蛋,偏熟,所以佢唔鐘意😂

同埋個湯好清甜,大家不妨飲下個湯!

我自己嗰碗就叫左豬手、鹵水豬腸同生菜。

豬腸清洗乾淨,鹵得入味

豬手同樣幾腍,毛大致上都去得乾淨。

鹽酥雞翼 $20/3

外層酥香而且層炸粉一啲都唔厚,雞肉嫩滑多汁,鹹度啱啱好

蔥油小圓餅 $18/5

酥炸墨魚丸 $25

層炸粉同樣好薄,墨丸質素幾高,夠彈牙而且味道濃郁。

秘製口水雞 $27

香而不辣,唔食辣嘅男朋友都食到,而且雞肉都幾嫩滑

滷水豆腐 $12

自家製無花果雪梨茶 $15

食完之後唔會好口渴,相信如店家所言,食物都無加味精

少見既高質車仔麵,價錢又抵,係一間值得推薦既小店!
  • 鹵水豆腐
  • 豬潤