2023-04-16
筲箕灣低調街坊茶餐廳 呢到分開早晚兩班人做 晚市會有雲吞麵 同粥品 但係就冇左奶茶水吧 每到晚市都會keep住好多街坊排隊買外賣 因為佢哋開到凌晨 同埋價錢真係好平 雲吞麵雖然加咗價 但只係賣$22 簡單記錄一下.⭐️生滾豬膶粥$23 ($40套餐 跟腸粉)上次出完post 講呢間沙嗲麵 好新奇之後 有幾位朋友仔同我講呢間豬潤粥唔錯👍🏻終於試到 佢嘅豬潤粥 超級厚身同大塊👍🏻超級足料 有成4大片 放滿左成個碗👍🏻口感方面 做到爽滑 高分😋因為足料 所以佢地粥入面有豬潤嗰種甜味😅好過香港好多薄切嘅豬潤粥😅亦都唔會好似譚仔咁煮到老哂只係$23黎講 超級好評.#hkfunfoodrecord窮遊香港#hkfunfoodrecord_筲箕灣 .#大誠餐廳 (筲箕灣)地址:筲箕灣筲箕灣道372號地下.⭐️評分:味道:4.5/5環境:2/5 老舊服務:2.5/5抵食:4.5/5.‼️想睇更多資訊‼️ig/mewe: hkfunfoodrecord‼️fb:funfunfoodrecord.#飲食 #美食 #優惠 #抵食 #hk #hkfood #hkfoodie #foodiehk #hkfoodblogg
⭐️生滾豬膶粥$23 ($40套餐 跟腸粉)
上次出完post 講呢間沙嗲麵 好新奇
😅亦都唔會好似譚仔咁煮到老哂
只係$23黎講 超級好評
#hkfunfoodrecord窮遊香港
#hkfunfoodrecord_筲箕灣
#大誠餐廳 (筲箕灣)
地址:筲箕灣筲箕灣道372號地下
抵食:4.5/5
‼️想睇更多資訊
‼️ig/mewe: hkfunfoodrecord
‼️fb:funfunfoodrecord
#飲食 #美食 #優惠 #抵食 #hk #hkfood #hkfoodie #foodiehk #hkfoodblogger #hkblogger #hkfoodies #hongkongfood #吃貨 #食評 #增肥 #搵食 #食好西 #相機食先 #香港美食 #筲箕灣美食 #雲吞麵 #豬潤 #豬潤粥 #腸粉