2023-09-20
✨龍蝦汁蕃茄焗豬扒珍珠飯本身以為焗飯會好耐先上,不過又幾快上菜,可能咁啱唔係繁忙時間😂😂呢個係冇龍蝦汁嘅味,淨係得芝士蕃茄汁🥫齋食啲芝士勁鬼正,蕃茄汁甜甜地,食食下忍唔住加下pepper 換下口味🐽豬扒係半肥瘦嚟,煎得好香口。呢個菜式我會鍾意普通飯多啲,多汁嗰啲會想配上痴痴地嘅白飯食。✨凍朱古力又係「豬」😂😂呢個朱古力唔會好甜,好濃郁朱古力味,奶唔會搶味。✨烤西班牙豬鞍扒配:烤野菜、香脆薯條、自家製黑醋薑汁哇!超級大塊!唔知點解廚房比2大塊豬扒😳😳我地以為係1塊😂呢塊扒勁juicy,好肥,脂肪部分好正,肉個樣又幾似雞胸肉質地嘅😂😂香脆薯條係幾惹味,鹹鹹地,食唔停口🙈跟餐: 野菌忌廉湯呢個有啲surprise,正常飲菇忌廉湯都係忌廉搶味,呢個正正相反 係勁有菇味!
✨凍朱古力
✨烤西班牙豬鞍扒
配:烤野菜、香脆薯條、自家製黑醋薑汁
跟餐: 野菌忌廉湯