龍川雲南米線價錢💲: $47/ $58好味程度😋: 4.3/5服務🍴: 3.5/5環境🗾: 3/5性價比🥢: 4.7/5回頭率😚: 4.3/5-✅酸麻辣湯豬頸肉米線。叫左小辣的酸麻辣,飲落唔係超級濃味,唔會嗆口,但辣味都出。偏酸的味道中我口味,麻都係輕微,成個感覺係舒服的湯底。有D似天星雲南米線的清淡版😌 舒服得來唔會淡,麻的成分係後勁慢慢出。最鍾意係個豬頸肉‼️外皮炸到小小酥脆香口,入面好嫩,保留豬頸肉的嚼勁,加小小油脂香好好味😍-✅✅胡椒豬肚湯黃金墨魚餅米線。呢個湯底濃厚好多,個人更鍾意呢個🤤 入面好足料,已經有好多豬肚、枝竹同鹹菜。基本上唔叫餸都夠🤭 胡椒味好突出濃郁,好夠胡椒的辣味。湯底好甜,有陣濃豬骨熬出來的感覺。可惜米線偏軟無咩彈性。墨魚餅可以一試,厚肉彈牙有墨魚粒粒🦑-整體湯底正常,配料幾好,仲要唔係好多人,有可能唔洗排好長龍。地方以米線店來講都乾淨。除左豬頸肉必叫,雞扒都好出名!下次一定要試試佢,可encore🤓
龍川雲南米線
價錢💲: $47/ $58