2014-05-23
之前路過已經想食 早2日上網SEARCH下食評....一於試下今日LUNCH時間落雨 西九FOOD COURT 嘅人比平時多 但都唔難搵位睇下餐牌 最平 $35 已經有 - EG. 地獄湯拉麵 我揀左 博多豬骨湯拉麵 $35 拉麵來說 價錢唔貴 好便宜! 當然你會諗...「一分錢一分貨 咁平 都唔知好唔好食」大概5分鐘 就有得食喇! (當時除左我 仲有另一食客等緊)首先試左個豬骨湯 唔係好濃但亦唔淡 個人認為適中! 食完成碗都唔覺口渴!而麵質亦適中 (可要求 硬身/普通/軟身) 份量對女仔嚟講認為足夠! 但男仔就可能要再叫小食!隻蛋剛好 唔會過熟!而叉燒望落有點兒厚 以為會好硬 唔淋 但食落又OK喎! 總括嚟講 $35 一碗有3塊叉燒嘅博多豬骨湯拉麵 我覺得好抵! 會再食!好過某D有名無實 成百元一碗嘅拉麵!下次要試香黑豚骨拉麵!
拉麵來說 價錢唔貴 好便宜!
當然你會諗...「一分錢一分貨 咁平 都唔知好唔好食」
大概5分鐘 就有得食喇! (當時除左我 仲有另一食客等緊) 首先試左個豬骨湯 唔係好濃但亦唔淡 個人認為適中! 食完成碗都唔覺口渴!
隻蛋剛好 唔會過熟!
而叉燒望落有點兒厚 以為會好硬 唔淋 但食落又OK喎!
好過某D有名無實 成百元一碗嘅拉麵!
下次要試香黑豚骨拉麵!
Other Info. :
可能拉麵店選錯地址 或者 本身想細細地經營
如果搬出去街舖 可能會好D!
吸引多D食客! 博多拉麵 Valikote 加油!