2023-05-30
大家都知我係動物控,屋企亦養左4-5種寵物,唯獨貓貓養唔到,因為怕喺露台偷走😵💫其實我細個有養過貓,仲有幫貓貓接生既經驗,咁多年後印象仲好深刻,亦因為咁我從小就好喜歡養寵物。養唔到又想玩貓,除左去朋友屋企,另一個方法就係去貓貓Cafe。位於葵芳工廈的《嘆杯貓茶》就可以俾愛貓既朋友過足癮。駐場貓貓超過30隻🐱,真係總有一隻喺左近,啲貓當晒自己屋企咁,餐枱、餐椅佢哋都會自由上落,食食下野突入陪你開餐都唔洗大驚小怪🤣依度啲貓都好温馴,有啲仲好親人添🩷貓Cafe主力玩貓,但都有食物供應既。以小食為主,亦有Burger餐,唔會食唔飽。食物即叫即製,玩住貓耐心等候就好了。#牛肉漢堡 $48🍔,跟餐加$25有 #辣薯角,咁樣一set先似樣,burger大大份都幾有份量,塊牛肉都好厚,口感唔會太實,味道都唔錯,一份可以2個人分享,因都真係幾大個。薯角炸香脆,有少少辣粉,不過唔算辣,一般人都一定食得到。#鹽酥雞粒 大大盤$30幾抵食,脆卜卜熱辣辣,每塊都幾大件,唔巖只食到炸粉,雞肉都幾嫩滑。#炸雞軟骨 $30/ 3串,面層灑了椒鹽,惹味又有嚼勁。#一口爆汁小籠包 $30/5隻,用氣炸做法,有少少縮左水
薯角炸香脆,有少少辣粉,不過唔算辣,一般人都一定食得到。
#炸雞軟骨 $30/ 3串,面層灑了椒鹽,惹味又有嚼勁。
#一口爆汁小籠包 $30/5隻,用氣炸做法,有少少縮左水,爆汁就唔太覺,但味道係好食既,皮唔會好乾,啲饀都係juicy既。
飲品選擇唔多,得波子汽水同可樂,但我覺得都OK既,配小食岩晒。
夜晚會有啲義工黎陪貓玩,睇得出唔係絕為賺錢既貓Cafe,收入亦會撥作支援流浪貓用途,值得支持下🫶🏻