2022-04-21
生酮、貓奴、卷蛋迷、抹茶控。。。全部都好啱嚟呢間餐廳,嘢食種類多,環境舒服,又可以玩吓貓,而且店主好熱情,好用心經營,真心推介俾大家。香茅豬扒椰菜花飯好耐之前試過生酮,不過太難戒甜嘢所以放棄咗,但係我都會為咗留quota食甜品而食低碳啲嘅嘢,所以叫咗椰菜花飯。香茅味好香,未食已經聞到,椰菜花同蛋炒得好香。嚴格生酮嘅人應該知道啲肉唔可以用粉去醃,所以會實啲,介意嘅人就建議揀返普通餐,佢都有好多台式便當選擇。伯爵茶卷蛋估唔到餐廳嘅甜品仲出色,一定要嚟試,卷蛋上面竟然仲加咗金箔,落重本呀,無論蛋糕定啲cream,都茶味勁重,每啖都食到香濃嘅茶味,而且唔會好甜,食完唔會覺得漏,好滿足。抹茶卷蛋抹茶味都好正,上面仲有抹茶醬,食嘅時候吱落去,有玩味之餘,仲添增咗蛋糕嘅濕潤度,好味又適合打卡。最驚喜嘅係入面嘅麻薯,真係好滑好好味,食完真係勁滿足☺️
香茅豬扒椰菜花飯
伯爵茶卷蛋