2019-04-29 545 views
第一次寫食評,見哩間無食評參考就唯有親身試試留個食評作記錄。晚上10點收工經過附近,想找找有無晚飯可好食,本來喺門口見「厚豬扒專門店」就打算試試厚豬扒飯,不過見到Menu有我最近好想食既炸雞脾,猶豫咗一輪之後就變成咁⋯「魔鬼醬豬扒包($45)」個醬係幾惹味,有啲芥辣(我唔肯定係黃定青),但醬唔多,好不幸我係食到最後先食到啲醬,豬扒夠鬆軟,我個人食肉唔鍾意食肥肉,不過少少肥係應該啱大眾口味既。「炸雞脾(唔記得$37定$38)」唯一慶幸既係唔覺肥,不過乾,但又唔會韌,我係啱食既,大家就要諗諗喇。(兩個餐都係10:00pm後先有)本以為炸雞脾只係配沙律或薯條,原來仲有跟熱飲,結果自己一個飲兩杯⋯一杯奶茶一杯咖啡,咖啡感覺似即溶,奶茶出奇地淡,兩溝埋做鴛鴦就OK,不過我認為非正餐時段奶茶咖啡無咁好係正常既🤷🏻‍♂️。

(兩個餐都係10:00pm後先有)
2019-04-29