2010-04-23
由於友人遲放工 , 所以十點四十分先到達Belgos 9點幾曾經打過黎問幾點kitchen last order, 佢地答我11點但我到門口時 個經理先生好猶疑應吾應該做埋我地生意,佢同個waiter 講左句“俾埋佢地入黎"有少少破壞我地個mood...用左30秒唸食咩 因為佢地要last order先叫左Clam Bowl ($156) 保持水準 淡淡的湯酸酸地好醒胃 d 蜆真係好好味 不過個蒜頭好似多左少少遮左少少d 鮮味跟住到 Marieniere Mussel 1 pot ($168) 完全是無得彈 好味到想一個人1 pot 吾同人share 不過有兩隻mussel 無開到口 覺得好浪費 = =話說小弟食完個clam bowl 想換個隻碟食mussel 因為兩個味係完全吾同 甘個mussel 上時我俾左一隻碟個waitress 幫我換 點知佢真係幫我換一隻碟 .. 兩道餸吾同味道要換食具係好正常的事 我兩個人食飯點解會唸到換一個人 嫁 不夠機警呢~~最後Belgos Cut ($298) 上場 14oz 美國西冷扒serve with 蒜牛油 side dish 係 薯條
用左30秒唸食咩 因為佢地要last order
遮左少少d 鮮味
不過有兩隻mussel 無開到口 覺得好浪費 = =
最後Belgos Cut ($298) 上場 14oz 美國西冷扒serve with 蒜牛油 side dish 係 薯條 芝士焗波菜
叫左7成熟 熟左8成半 不過個味道好好 而且係爐燒的 不是煎的
總括連埋side dish 的質素 精細度 跟 口感比出面同等價錢的餐廳好
這個扒是抵食的
由於太夜的關係 我地包左全場食飯
我切牛扒略為太大聲 不過友人好一句 全場得我地 怕咩 令我大大力切落去 無畏發出聲響~
友人很滿意這餐生日飯 所以我俾滿分Belgos east!