2023-02-22 447 views
因為食過兩次觀塘分店,覺得價錢抵同時間足,又可以一次食曬酸菜魚,烤魚,雞煲,水煮魚先再食。再買了OPENRICE優惠,3小時188+48,7:30PM 前離座. 原本BK了觀塘分店,但後來被通知'廚師趕回鄉' '公司團年早收'。。佢幫我通知旺角店,轉去旺角店。  有多口問過MK店長觀塘店今日係咪無開。佢話:有開,可能個邊有人包場,五知呀~~ 諗住食4:30PM-7:30PM. 點知5點坐低後話7點要交枱,有人訂左位。huffy優惠卷既送招牌香辣蟹變霉蝦!dislike   之前觀塘店無曬蟹係炒龍蝦!分別真大!全店最穩陣既係飲品!第二係酸菜魚。 酸菜魚雖然五夠出面既甘好食,但過口引係OK既。酸菜魚五酸。但魚肉係有魚味同滑既。3.鮑魚雞煲。好咸既,加過湯,點知都仲好咸。4.香辣烤魚。一條炸脆既多骨魚。肉柴的。個湯好咸好重味精。加左兩次清水,都係越滾越咸,西利!5.小龍蝦,叫左兩碟,全部內黑肉霉味怪。      觀塘食過兩次都係新鮮無黑肉彈的!  6.火鍋配料,有D味普通,粟米軟爛到出汁,豆腐有酸味,其他。。。無樣好。由於個煲湯點加水都好咸。火鍋配料又無樣正常。飲野到夠鐘走人。五個人除左飲野
3.鮑魚雞煲。好咸既,加過湯,點知都仲好咸。

五個人除左飲野都無咩點食,返到屋企沖完涼都仲聞到自己呼吸道內呼出陣陣味精味,利害!未試過甘勁!

** 兩間分店都好細好迫。地下痴立立。MK店9張枱左右,一出lift 口就見到曬。 觀塘店好DD,出lift後轉入食店.
酸菜魚
雞煲
烤魚
小龍蝦
送既蝦
2023-01-12
$236 (Tea)