2021-11-12 412 views
朋友生日,今日請左半日假, 三五知己去左尖沙咀The One 18樓這間 譽宴.星海,來個滿足下午茶。平時呢度搞婚宴,個廳勁大勁靚,仲有室外位置,由於居高臨下,可以飽覽尖沙咀景色 仲可以望到對面海添!環境真係滿分!我們大約下午兩點去到,岩岩好下午茶時段,全場已坐滿。幸好剛剛有一臺離坐。不用等很久便有位。餐廳裝潢華麗,而且有無敵維港景,價錢相宜,十分推薦。茶位每位$15。收加一服務費。餐前小食$15一小碟, 係麻辣雲耳,有黑雲耳同白雲耳,麻辣爽口非常開胃。櫻花蝦鬼馬腸  精髓絕對在於櫻花蝦,好脆唔錯!表面櫻花蝦味道濃黑松露蝦餃之王$41蝦餃有四粒,中間加配一粒迷你版嘅,有心思👍 蝦餃皮薄,size唔太大,好香黑松露味😋黑松露味香嘅同時又唔會搶晒蝦嘅鮮味。鮮蝦餃真材實料,真係有鮮蝦喺入面,爽脆彈牙。安格斯牛柳粒$88用上介末炒安格斯同露筍,露筍爽口香甜,牛仔粒牛味濃郁有口感,但稍為有少少咸咗!花菇綿花雞$34同我想像中有d出入,拆散左總係覺得怪怪的,但味道都算唔錯。流沙奶黃包一咬開就發現勁流心,正。期間限定:蟹粉小籠包$35蟹黃十足,好香濃嘅蟹味,大大隻,份量超多,一人一隻剛剛好,必試🤩🤩
仲可以望到對面海添!環境真係滿分!

麻辣雲耳

櫻花蝦鬼馬腸
 精髓絕對在於櫻花蝦,好脆唔錯!表面櫻花蝦味道濃

黑松露蝦餃之王$41
鮮蝦餃真材實料,真係有鮮蝦喺入面,爽脆彈牙。
黑松露蝦餃之王

安格斯牛柳粒$88

花菇綿花雞$34
同我想像中有d出入,拆散左總係覺得怪怪的,但味道都算唔錯。
花菇綿花雞

流沙奶黃包一咬開就發現勁流心,正。
流沙奶黃包

期間限定:蟹粉小籠包$35
蟹粉小籠包

雖然叫得有點多了,但結賬才6百多元,這餐朋友非常滿意,話好抵食。
 三人吃剛好,人頭2百幾蚊,環境好靚,仲有好多套餐添,生日大壽、做節都吾錯,做婚宴都好靚

試左咁多點心,基本上全部質素都好好。座位舒適,枱同枱之間距離足夠,傾偈又唔嘈。每人$201,我覺得唔貴。

2021-11-09
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$201 (Tea)
Celebration
Birthday