2015-02-01 3441 views
因為之前沉迷左吃韓式燒肉,所以好耐冇食過呢間,今朝見出開旺角,就同女朋友返黎呢間食下。12點半去到,嘩....星期日居然1個人都冇~! 有d驚驚地 ,一坐低﹑見到餐牌唔同左wo,最平既午餐set 都要成舊水,之前好似冇咁貴,我地就揀左個$138 lunch set (1 舊豚肩, 2 舊豚勁肉, 3舊牛小排 + 白飯﹑湯﹑生菜﹑一杯野飲) 再散叫加左1個泡菜湯 ($68)﹑1 碟豚勁肉 (4舊) ($7x) and 多1個白飯 ($18),我記得我地以前晚餐散叫食都係差唔多價錢,d 肉仲好似多d,而家散叫ge 餐牌cut 左以前比較抵d ge set,所以計落加價都加左唔小。 第1個黎既係泡菜湯同埋白飯,但我地太心急食﹑完全唔記得影相,個泡菜湯一黎到係熱辣辣,用黎撈飯先係一流,所以肉未到,我同女朋友已經每人ko 左半碗飯,個湯味道好濃泡菜味,但又不太辣,可能韓式同日式整ge 味道有小小唔同,呢碗泡菜湯感覺上冇咁油膩,但可惜份量太小,好快就消滅左。之前lunch set 同豚勁肉黎,".........." 係我同女朋友既反應,比以前份量細左勁多!!! 肉既大小比以前起碼細左3分1,以前

之前lunch set 同豚勁肉黎,".........." 係我同女朋友既反應,比以前份量細左勁多!!! 肉既大小比以前起碼細左3分1,以前有雞脾姑做配菜﹑而家冇左,泡菜份量都小左一截,咁算啦,照開始食吧。

其實食法同韓式燒肉差唔多,都係包生菜+點醬食,生菜份量都好多﹑但無奈肉ge 份量好小,豚肩肉食落好乾﹑好"鞋",口感好差,而牛小排冇乜牛味﹑好似食緊1舊冇味ge 肉,豚頸肉不嬲以前覺得好正﹑所以我地散叫一碟,其實味道﹑肉質﹑口感都keep 到,但可惜份量keep 唔到呢,細舊左好多,最後埋單$32x,lunch 呢個價算好貴,早知食牛角好過,短期內唔會再黎。

我地食左個幾鐘,入黎ge 客人唔夠5個,但今日係星期日ge 旺角,所以算小人小得誇張,但坐既環境係確實唔錯,如果大家想坐得舒服傾計,呢度係唔錯,但如果想enjoy 野食,就........祝你好運
!
2015-02-01
$160 (Tea)