2017-04-12 487 views
去完pre-wedding返黎,為食麻辣、為見契B仔,約左去試試雲陽,小食爆谷嘅味粉與別一般有香辣味道。水煮魚片好滑又夠麻有薯粉做底增添爽口感。乾煎雞好乾脆其實同辣子雞丁無兩樣,味道鹹香,稍欠配料如花生、腰果之類,有就更完美了。老鍋湯牛筋腩好淋又入味辣同麻十足,不過同水煮野一樣勁油。魚香茄子酥因為係契B媽點嘅,唔睇點餐紙食左都唔知係乜東東,味感唔覺出色。小籠包好多湯汁同肉汁皮亦夠薄,為$10.5一個,有點貴。回鍋肉多腩肉所以都係~油~油~油。甜點辣椒朱古力雪糕同桃仁甜板,雪糕有辣椒皮朱古力味頗濃,口內溶化時先覺得嗆喉,冰凍之中火辣辣,一試無妨,但$52加十巴仙一個球,確實有點貴。桃仁甜板外皮煎過熱熱的似煎湯丸煙靱的,合桃有咬口,淋了少少黑醋同煉奶,係一款值得推介嘅甜品。
有香辣味道。水煮魚片好滑又夠麻
有薯粉做底增添爽口感。乾煎雞好乾脆
辣同麻十足,不過同水煮野一樣勁油。魚香茄子酥
皮亦夠薄,為$10.5一個,有點貴。回鍋肉多腩肉
2017-04-07
$300 (Dinner)