2013-03-12 22 views
早前收到公關的五百元coupon,於是是夜相約好友打邊爐。 北角不是商業旺區,不過我估計客源應該是附近的中產客,星期六晚都坐滿了食客。首先選擇湯底,貪心的二人選取了招牌秘制四川麻辣湯加下火莞茜皮蛋湯底。個麻辣湯一點也不辣,無exaggerate到,我的吃辣程度一般般都覺得唔辣,所以呢個麻辣湯應該是改良過符合香港人口味的,我地癲到後來叫個亞姐加辣椒俾我地。混醬自助式的,應該位位18元。我的心水組合是辣椒,生蒜蓉,麻油,蔥和黑醋。兩個人無辦法叫好多野試,叫嘅嘢都系我地的至愛。本色極品手切牛頸脊(例牌)真是極品,唔貴,牛肉有咬感又重肉味,最重要唔太肥,我好怕食到油淋淋的肥膏。一啅腐皮卷。素質okay,唔系話頂級,如果脆啲會好啲。溫室有機翡翠苗。好吃,翡翠苗通常放上湯煮,原來打邊爐都一樣得。溫室BB露荀。 沒有難吃的道理。粟米。 this one唔太甜,有點跌watt。鮮帶子好食,新鮮。埋單六百幾,用完coupon實收百幾。 可以一試。

兩個人無辦法叫好多野試,叫嘅嘢都系我地的至愛。

一啅腐皮卷。素質okay,唔系話頂級,如果脆啲會好啲。

溫室BB露荀。 沒有難吃的道理。

粟米。 this one唔太甜,有點跌watt。

鮮帶子好食,新鮮。

埋單六百幾,用完coupon實收百幾。 可以一試。

Dining Offer
Tasting Event