2K
2009-02-10 17 views
7-2-2009講緊的唔係翠華, 而係呢間燒味連鎖的出品, 估唔到 a la carte 賣成 $28 一客!不過撇除佢要 $28 一客, 呢個奶油豬又真係幾正的 -- 豬仔包烘得微(火農), 咬落極鬆脆, 煉奶及牛油落得夠, 令人諗起勝香園的無敵奶油脆脆!呢度另一名物係冰鎮奶茶 ($16)... 據聞「始創人」靈感來自灣仔金鳳, 不過呢個同金鳳比, 又差一截 -- 無冰係無冰, 凍係夠凍, 滑係幾滑, 但奶味太太太太太重了, 完全飲唔到茶香!環境乾淨新淨光猛企理 (下刪幾百字...), 果然係「太興連鎖」, 唔怪得老豆咁鍾意幫襯啦.不過我呢 d 老套人, 都係比較鍾意 "ad hoc" 的海安, 白宮, 祥香園, 美都, 鳳凰, 中民, 新昌, 東方... etc etc. P.S. 呢餐係「補飛」飯, 詳見 2009 年 2 月 7 日 Villa Bianca 食評!
7-2-2009

奶味:茶味近乎 8:2!
朋友飲熱
好食, 但 $28 一客, 太貴了
$30 (Last Night Supper)
  • 奶油豬