2008-10-20
下午茶時段路過此店, 給熱情的阿姐遊說, 加上很肚餓關係, 便試此店好明顯, 這店是主力賣甜品, 但我就為醫肚而食, 下午茶餐是大賣甜品+果汁, 於是我點了午餐 -- 沙律汁香芒雞扒天使麵, 阿姐亦說好好味, 真係值得一試, 依然甘hard sell, 而我都耳仔軟點了, 餐價$51, 連一杯飲品(凍啡), 加一客甜品, 可能是即叫即造的, 等了十分鐘主菜來了, 但很失望, 碟子很大但份量真係好細, 雞扒得一小塊, 淋上白雪雪的沙律汁, 有少少的香芒果肉, 味道只是可以, 天使麵同雞扒不過不失, 食完也無飽的感覺, 不過, 大跌眼鏡的是甜品, 估不到來了一客$5硬幣大細的芒果布甸, 細得令人咋舌...甜品味道是不錯但整體來說, 花費同食品份量不成正比, 很揾笨, 不會再幫襯