2015-06-20 2957 views
星期四(晴) 放假,悠悠下午3點3  出去銅鑼灣搵野食,諗起之前朋友良心推介過利園有個地方舒舒服服High Tea既,上到去,第一眼覺得 鬧市中有個感覺世外桃園既地方,我睇左個Meun 都尚算我依個打工仔可以比得起既價錢,我去到Reception同氣質姐姐講"唔該一位",佢見到我一條"冷" 所以都安排左我坐一個較偏無人問津既位置,不過我喜歡,因為我喜歡寂寞.坐低佢只係比左一個Meun我,一個Afternoon Tea,一個我擔心會完全食唔哂既Meun.但坐低左硬著頭皮都要食嫁.主角出場啦.的確佢價錢係比得起既價格,但都有少少偏貴既,但見到依個賣相確實覺得值回票價既.因件數有點多,所以重點推介:傳統及提子鬆餅 : 鬆餅質感外硬內鬆及齒頰留香,非常值得講既係配搭個牛油同果Jim味道感覺同香港既牛油,果Jim截然不同.牛油果蝦沙津 : 我一睇賣相覺得,做咩個啫喱入面有隻蝦,但食落個味道出乎意料地Match,個底重有牛油果,一個字Fresh.鵝肝焦糖燉蛋 : 嘩,不得了,堅好味.完全估唔到有非常濃郁既鵝肝味,面層既脆脆甜甜地,但唔會掩蓋個鵝肝味.重之值得一試,環境一流,食物一流,服務亦都一流.

因件數有點多,所以重點推介:

重之值得一試,環境一流,食物一流,服務亦都一流.
2015-06-18
$300 (Tea)
  • 鵝肝焦糖燉蛋