2018-09-30
呢間野喺太子果邊,近我補習社,行過有D肚餓,又未食lunch就入去試一試餐廳有兩層,都幾大,二樓仲有厠所添佢仲有第二個lunch set menu 但係無影到。求其叫左個咩「自家手作辣椒和牛漢堡」。我自己本身唔食得辣,不過個名好似幾長咁,咪試下lorSet 包野飲同餐湯,我揀左紫薯鮮奶首先黎左個湯,上面有D麵包槺,個湯原本以為會係罐頭南瓜湯,點知佢完全冇南瓜味😆原來係薑湯😂🙈有D辣,唔係好啱我胃口,飲左一啖擺去埋邊大約5分鐘後黎左個熱嘅紫薯鮮奶,賣相幾吸引,好啱打卡,原本懷住超級期待的心情去飲,唸住會超濃紫薯味,點知一飲,只有超淡嘅紫薯同牛奶味,近乎無味真係唔可以貌相架一路等等等等等⋯⋯等左45分鐘先至黎,真係扺鬧,明明餐廳得兩張枱嘅食客,都要人等咁耐首先講下個漢堡,幾大份,又聚手,完全唔辣有生菜,蕃茄,酸瓜,牛肉,半溶芝士同千島醬。牛肉幾厚幾juicy,裡頭仲有D pinky,肉質乾乾地,絕對唔值得等咁耐lor 之後講下side dish,有薯條,幾粗身,份量唔少,最注目的焦點是有黑松露醬本人超級喜愛黑松露,但係冇咩特別,普普通通啦最後講下個生菜沙拉,上面有些橄欖油,生菜幾爽,都係一
餐廳有兩層,都幾大,二樓仲有厠所添
Set 包野飲同餐湯,我揀左紫薯鮮奶
最後講下個生菜沙拉,上面有些橄欖油,生菜幾爽,都係一般般
整體冇咩驚喜,如果有其它選擇絕對唔會再黎