2018-01-20
今晚係慶祝爸爸媽媽結婚35週年!之前同媽媽經過呢間,佢話搵日試下,但事隔半年,我就提出同佢地去食。😋😋入到去,個侍應見我地買左1袋2袋大袋野,我買左2對鞋,個鞋盒都好大個🙈我地3個人,佢就叫我地坐張6人枱,話方便我地擺野,招呼都幾好,比著第二間理得你啦😅兩老想食鮑魚雞煲,叫左半隻,我就寫埋其餘啲邊爐散叫。鮑魚雞煲半隻,雞件大件,鮑魚有2隻,我唔係幾好鮑魚同埋又得2隻所以無試,雞煲叫左少辣,唔太辣但味道都幾惹味。牛肉拼盤:有牛肉、牛丸、牛肉粒同牛腩最好食係牛丸,好重牛味,同埋好似食到牛油味咁牛肉望落幾靚,不過食落無咩味牛肉粒好Un牛腩口感幾好,不過都係無咩牛味海鮮拼盤:桶蠔、大花蜆、深海龍躉魚片、桂花蚌、鮑魚桶蠔好鮮味亦都好大隻大花蜆都好鮮味魚片我無食,爸爸媽媽話好好食桂花蚌好爽口好滑鮑魚我都無食,佢地話鮮甜兩個拼盤會各送一個蔬菜,任選。佢地揀左菜拼同瓜拼。蔬菜無咩特別,十下十下十到佢焾曬入晒雞煲味就好食!魚皮比一般餐廳厚身,不過佢都係好脆唔硬,而且味道整得幾好,好香墨魚滑都可以,有粒粒墨魚肉埋單$1023。整體黎講,食物可以,價錢偏貴。
兩老想食鮑魚雞煲,叫左半隻,我就寫埋其餘啲邊爐散叫。
牛肉拼盤:
有牛肉、牛丸、牛肉粒同牛腩
最好食係牛丸,好重牛味,同埋好似食到牛油味咁
牛肉望落幾靚,不過食落無咩味
牛肉粒好Un
牛腩口感幾好,不過都係無咩牛味
海鮮拼盤:
桶蠔、大花蜆、深海龍躉魚片、桂花蚌、鮑魚
桶蠔好鮮味亦都好大隻
大花蜆都好鮮味
魚片我無食,爸爸媽媽話好好食
桂花蚌好爽口好滑
鮑魚我都無食,佢地話鮮甜
兩個拼盤會各送一個蔬菜,任選。
佢地揀左菜拼同瓜拼。
蔬菜無咩特別,十下十下十到佢焾曬入晒雞煲味就好食!
墨魚滑都可以,有粒粒墨魚肉
埋單$1023。
整體黎講,食物可以,價錢偏貴。