2021-05-23 902 views
見到Ta-ke做買一送一都一排,網上評論好壞參半,決定試試佢。Booking方面非常方便,只要whatsapp佢地就得,但booking非常full,想食就早啲text佢地。時段分11.30同13.30,我地book左11.30,前一日會有人打黎confirm booking. 環境裝修亦非常唔錯,一睇就知道佢係做omakase為主,有3個main area都set做bar台,裝修以竹簾同石春路做主調,非常日式,空間感充滿,位置鬆動。嚟到食物方面,揀左HKD1380個set,食材新鮮,煮物亦都有用心機。整體中上,比🌟🌟🌟🌟之後會逐樣點評 前菜 : 冰菜沙律好fresh,個蕃茄仔超甜。三文魚子豆腐正常發揮汁煮螺有少少苦味,唔太鐘意刺身新鮮,分量亦OK,中拖羅都好重魚油,正! 白身魚口感都好好,赤貝都唔錯。壽司我唔逐件講,揀幾個特別出色嘅講: 蟹肉 - 比較少喺夏天都仲可以食到蟹肉太卷 - 雖然佢將好多嘢擺埋一齊但係好夾海膽 - 真係好鮮呀!!! 左至右、上至下: 深海池魚、蝦、蟹肉赤身吞拿魚、赤睦、大拖羅海膽手卷、太卷、鮑魚伴肝醬  唔食熟魚表示如果可以轉第二樣就好😂食左佢側邊嗰兩舊蘿蔔

之後會逐樣點評

前菜 : 冰菜沙律好fresh,個蕃茄仔超甜。
三文魚子豆腐正常發揮
前菜

汁煮螺有少少苦味,唔太鐘意
前菜-汁煮螺

刺身新鮮,分量亦OK,中拖羅都好重魚油,正!
白身魚口感都好好,赤貝都唔錯。
刺身  -    上至下:白身魚  中拖羅    赤貝

壽司我唔逐件講,揀幾個特別出色嘅講:
蟹肉 - 比較少喺夏天都仲可以食到蟹肉
太卷 - 雖然佢將好多嘢擺埋一齊但係好夾
海膽 - 真係好鮮呀!!!

左至右、上至下: 深海池魚、蝦、蟹肉
赤身吞拿魚、赤睦、大拖羅
海膽手卷、太卷、鮑魚伴肝醬
左至右、上至下:    深海池魚  蝦    蟹肉  赤身吞拿魚 赤睦   大拖羅  海膽手卷 太卷  鮑魚伴肝醬

唔食熟魚表示如果可以轉第二樣就好😂
食左佢側邊嗰兩舊蘿蔔,味道係好嘅。
汁煮魚鮫

調魚清湯真係好清
鯛魚清湯

玉子燒口感好似蛋糕,正!
玉子燒

柚子雪芭,係食完一餐咁嘅飯之後,個甜品有少少失色
柚子雪芭

師傅喺度準備夜晚嘅食材

2021-05-16
TakeAway
$800 (Lunch)
前菜-汁煮螺
刺身  -    上至下:白身魚  中拖羅    赤貝