2020-05-16 553 views
最近經過APM錦麗,門口大大塊牌寫住錦麗堅持50年,香茅豬扒香濃雞湯金邊粉配一杯美祿(凍或熱)買一送一,平均每份$34。今日lunch就專登為左呢個買一送一同同事落黎食下,餐廳都已轉左同QR code落單,但係搵黎搵去搵唔倒轉凍美祿🙄算數,杯飲品並唔係我今日黎食嘅主菜😬。店員話今日呢個餐要轉撈檬,我心諗,呢排咁鬼熱,食撈檬清清爽爽仲醒胃😋。撈檬黎到,唔好以為買一送一就就細細份,一大塊炸豬扒撻左係度🤣,仲有好多肉鬆、青瓜絲,紅蘿蔔絲同芽菜,跟餐仲有一杯撈檬汁,淋埋落去酸酸甜甜,清清爽爽,好鬼好食,豬扒雖然唔講得好有肉味,但係熱辣辣炸出黎, 香茅味好香,真係要講多一次好鬼好食😋。不過杯美祿就好難飲,啲水應該唔夠熱,美祿粉沉澱左係底,攪極都唔多勻,仲甜到爆晒燈,最後只係飲左一啖就放棄啦😝。