2021-12-16
📍陶源酒家💡尖沙嘴前排朋友上網見陶源出左個限時優惠,買一送一咁抵,本來598/位,宜家兩位都係598,即刻book左位試試佢☺️🐥冰燒五層肉拼黑醋高山木耳皮個層非常香脆,肉質嫩滑鬆化,即便係五層肉吃起黎都沒有油膩感,好食好食☺️配上醋木耳更開胃🐥蠔皇鮑魚伴百靈菇鮑汁,鮑魚加百靈茹配上西蘭花,炆得入味,有驚喜🐥金湯小米燴遼參小米加上濃湯,鮮味十足,入面仲加左海參,食落煙韌幾有口感,幾特別🐥魚子醬香煎魚扒上枱已經漂出香味,魚扒煎得金黃色,一食落口外層香脆,內層肉質鮮嫩,表面仲有魚子醬,夾埋食好滿足🐥秘製妙齡乳鴿乳鴿熱辣辣,豉油秘制而成,同平時食開既唔同,醃得好入味,唔洗點淮鹽食都好夠。乳鴿又肉質鮮嫩,又滑🐥濃湯珍菌泡菜苗用左上湯泡菜苗,而且有d茹係入面,湯底清甜🐥紅米小珍珠一上枱望到有個炸飯既野,下有有個托,同朋友已經想挑走佢,先發現原來係菜🤣一咬落飯到見到有咸蛋黃同冬茹,食多兩啖先知係珍珠雞☺️有驚喜同幾好食🐥生磨蛋白杏仁茶味道唔錯,杏仁味好重,又唔會好甜🐥每人送橙汁/紅酒一杯我地簡左橙汁睇落每蝶細細,但食到尾真係飽到食唔落😂d野食都幾滿意,不過想試既就要留意返,買一送一呢個優惠去到12月31
💡尖沙嘴
🐥冰燒五層肉拼黑醋高山木耳
🐥蠔皇鮑魚伴百靈菇
鮑汁,鮑魚加百靈茹配上西蘭花,炆得入味,有驚喜
🐥金湯小米燴遼參
🐥魚子醬香煎魚扒
🐥秘製妙齡乳鴿
🐥濃湯珍菌泡菜苗
用左上湯泡菜苗,而且有d茹係入面,湯底清甜
🐥紅米小珍珠
🐥生磨蛋白杏仁茶
味道唔錯,杏仁味好重,又唔會好甜
🐥每人送橙汁/紅酒一杯
我地簡左橙汁
睇落每蝶細細,但食到尾真係飽到食唔落😂d野食都幾滿意,不過想試既就要留意返,買一送一呢個優惠去到12月31咋,所以要快手
見到佢地都有推出一個冬至堂食套餐優惠,我諗黎緊都可以黎試試佢先🥰