2019-07-04
今日行深水埗途經見到有間小店 仲要係我最鍾意食嘅丼同埋咖哩 二話不說同朋友即刻入去試下先叫兩杯嘢飲開開胃 第一杯係草莓鮮果乳酸($25) 酸酸甜甜飲到草莓嘅核 加上乳酸嘅甜甜 感覺好開胃 第二杯係抹茶豆腐飲 ($18)抹茶味好濃 豆腐好似豆腐花錦既質地 用吸管好容易飲到 估唔到兩者味道錦合襯另外叫咗兩樣小食 第一樣係炸薯條明太子蛋黃醬($26)薯條炸到好乾身唔會好油膩 用上粗薯條 配上粒粒分明嘅明太子 就好似點緊沙律醬咁鹹鹹香香 食到上癮 佢份量都好大份 兩個人都夠曬仲有三味芝士燒玉子($36) 包括黑松露 明太子 紫菜三種味道比曬你 其中黑松露第一口完全搶曬focus 黑松露喺個口到供返出嚟 又唔會遮蓋玉子嘅甜味 燒得剛剛好非常之厚身 食洛好實在最後兩樣主食 燒咖哩芝士牛油烤雞飯($58) 表層芝士佔飯嘅一半 咖哩用上日本甜咖哩 送上肉嫩皮脆嘅雞 配上一口口飯 可以食上幾碗 最後係滑蛋豬扒丼($58) 佢喺飯入面加咗洋蔥 洋蔥好新鮮 配上好滑冇overcooked 既蛋 真係好正 豬扒唔會好乾 飯嘅份量亦都好足夠兩個人食 紫菜洋蔥豬扒蛋 缺一不可整體飯店環境寬敞 位與位空間有夠
另外叫咗兩樣小食 第一樣係炸薯條明太子蛋黃醬($26)
仲有三味芝士燒玉子($36) 包括黑松露 明太子 紫菜
整體飯店環境寬敞 位與位空間有夠多 員工好快手 一舉手就有回應 出單上菜都好快 飲品用上塑膠方便外賣 最後仲有q r code點單 環保之選❤️