2023-07-05
所謂「隔離飯香」,講得一啲都冇錯~ 從前去 #日本 旅行,唔係去到山窮水盡嗰日,都好少考慮會去 #連鎖快餐店 食 #丼飯 😅 所以每次行過彌敦道見到 Sukiya Hong Kong-すき家 香港 門口總係排滿人龍,#小編 都好好奇想入去試吓究竟有幾吸引🤤早兩日咁啱喺附近搵嘢食,難得 #すき家 門口只有一個食客等緊,當然要把握機會去「朝聖」☺️ 餐牌上面嘅食物圖片都幾吸引,而且價錢真係好貼地😉 簡簡單單嘅牛肉丼(細)$30左右都已經可以試到🤤 不過一分錢一分貨,我要嘅 #溫泉蛋牛丼 味道似乎無咩驚喜,落單唔夠兩分鐘食物已經送到面前,連食物盤上面嘅水漬都未印乾,呢個畫面對我嚟講有啲唔自在😅 另外$20加配嘅 #炸雞、#麵豉湯,都真係好抵食嘅,可惜佢哋啲炸雞唔凍唔熱咁… 覺得廚房喺呢方面可以控制得好啲囉😝 好在碗飯都係熱辣辣嘅🍚 而且六十蚊唔使就可以試到「人龍店」,算係咁啦🤤📍 SUKIYA すき家 (油麻地)彌敦道560號譽發廣場地下A號舖