2024-03-20
紅島冰廳🍳呢一間冰室除咗一般茶餐廳有嘅嘢食之外,佢哋仲有提供越式嘅食物,覺得佢幾有特色,所以我哋決定入去試吓❤️我哋今次就試咗佢嘅香茅豬扒湯檬$56 ,同埋紙米卷$35,湯檬嘅湯底非常好味,有牛肉嘅清香,如果大家嚟食嘅話都推介大家叫檬粉!另外朋友就試咗佢哋嘅招牌黑椒牛柳$128,我哋就揀咗黑椒汁同埋配焗薯,朋友叫咗三成熟,本身都諗住一般茶餐廳通常三成熟,最後都變成十成熟,冇乜太大期望,結果呢度又真係拿捏到三成熟左右,師傅真係犀利呀👨🏻🍳另外我仲嗌咗法蘭西多士🍞$30,呢度嘅西多士係用粗粒花生醬,更加有口感更加好味道啊!🥰甜品方面我哋就決定要一個紅豆爆珠綠茶丹麥魔方🫘$38,見佢$38咁平就決定一試究竟! 總括嚟講味道唔錯嘅,賣相打卡仲好靚添,完全睇唔出係$38茶餐廳貨色!值得一讚!飲品方面,我哋就揀咗凍檸樂🥤(跟餐加$9) 同埋熱檸茶🍋(跟餐加$3)!