銅鑼灣shopping完都9點幾,近近地行兩步去灣仔試吓呢間新開嘅居酒屋,門口光猛,招牌勁有霸氣,離遠都已經見到佢門口有個特色bar枱位,從門口望入去已經見到佢嘅裝修好有特色,好適合打卡影相📸安排好座位之後,店員就同我哋一一介紹當日嘅優惠,不限時指定酒精類飲品買二送一,真係好吸引我呢個酒鬼👻除此之外,有某幾款海鮮都做緊超值優惠😍🦪燒日本廣島蠔🦪限時一人可以Oder 一隻嘅$1廣島蠔,質素絕對係掂,隻隻飽滿有蠔味,就算係原價都值得order!🦪燒珍寶大元貝🦪元貝係店員推介嘅,大大隻珍寶元貝新鮮彈牙,燒計時間掌握得啱啱好,一啲都唔會靭。🦐炸日本河蝦 🦐🐓脆炸雞軟骨🐓炸河蝦同炸雞軟骨一啖一隻,香口又易食,炸後有落少少調味,送酒一流👍🏻🐑燒羊仔架🐑身為羊架愛好者,點可以唔點羊架😍羊架肥瘦適中,啖啖juicy有羊肉既香味,店家仲好貼心配以薄荷醬,進一步提升左肉質既美味。🐓燒秘製雞中翼🐓大大隻啖啖肉既雞翼,燒到外皮香脆但又保留倒雞翼滿滿既肉汁,個汁入口有少少甜味,之後就有微微既辣🌶️,雞翼控不能錯過。🐟燒多春魚🐟多春魚燒到漲卜卜,魚籽卜卜脆,十分香脆,多春魚營養價值極高,真係叫多碟食都唔過份。🐸燒麻

🦐炸日本河蝦 🦐🐓脆炸雞軟骨🐓

🐸燒麻辣田雞串🐸
一送到就勁香!!田雞肉外仲有加bell pepper外面再加左幾種香料一齊去燒,田雞肉好滑多汁,好惹味既一串👍🏻

🐓日本燒雞胸軟骨串🐓
軟骨本身無味,但店家只係用左小小海苔加小小鹽之後先拎去燒,軟骨卜卜脆又有少少焦香,好食😋

🦀日本蟹肉炒飯🦀
一路食一路見倒一梳梳蟹肉,絕對唔會慳,飯同滑蛋🥚一齊炒,食到飯既焦香但又有蛋既香滑,讚!

成餐飯,食得岀廚師🧑🏻‍🍳好用心去做每一道菜,燒烤看似簡單但好考耐性同功夫,收工之後想chill下飲返杯🍶食下串燒🍖,川燒真係不二之選。
🦐炸日本河蝦 🦐
🐓脆炸雞軟骨🐓