今日約咗好耐冇見嘅朋友食飯,朋友話呢間兆萬中心嘅點鍋係任飲任食火鍋,選擇好多,而且用料質素好好,所以決定一試!呢期因為肺炎關係大家都唔太敢打邊爐,所以都幾冷清,但係其實環境好乾淨,而且鋪頭都好貼心,一坐低就用消毒噴霧清潔枱面,亦都送上信封同紙巾俾我哋裝住個口罩,更加提供熱水洗餐具,配料方面全部有蓋遮住,衛生意識好高,大讚!點餐方面用咗平板電腦,選擇真係好多,淨係丸類都勁多種,而且有得細分半份或者一份,兩粒至八粒,好適合胃口細嘅女仔可以試多幾種食物!湯底叫咗白菜豬肉鍋,非常足料,而且湯底好好飲,好夠味!食材話咁快就送上,枱面有個三層高嘅架俾我哋放食材,令到張枱唔會太雜亂,如果唔夠放,佢仲會推多一個三層高嘅架仔喺枱側,俾你放食材。食材佢都放得好整齊,感覺舒服。先來左一個極上牛脊肉,見到啲紋理已經知道係靚野,食落口果然相當有牛味!然後嚟咗個海鮮拼盤,啲蜆肉好大粒,魚腩亦都好嫩滑新鮮。呢度竟然有鴨血叫,擺落白菜豬肉鍋嗰度,即刻食到台灣風味,至於重點其實係啲丸,有黑松露丸、極濃芝士丸、手打蝦丸、墨魚丸、韭菜丸等等,每一粒都好好食,好有驚喜。特別推薦黑松露丸,皮好薄,好有黑松露味,絕對唔係街市嘅海

呢度竟然有鴨血叫,擺落白菜豬肉鍋嗰度,即刻食到台灣風味,至於重點其實係啲丸,有黑松露丸、極濃芝士丸、手打蝦丸、墨魚丸、韭菜丸等等,每一粒都好好食,好有驚喜。特別推薦黑松露丸,皮好薄,好有黑松露味,絕對唔係街市嘅海膽丸可以媲美!

另一大大力推薦嘅係鹹蛋黃炸魚皮,即叫即炸,入口熱辣辣脆卜卜!而且真係有好濃烈嘅鹹蛋黃味,就咁點嚟食都食唔停口!

總括而言,大力推薦呢間任飲任食嘅火鍋店,因為用料真係好有誠意,一個人大約要二百幾蚊,而家有八折,下次都會繼續去食!
Type of Meal
Dinner