2022-08-03
今時今日香港都多左好多過江龍餐廳,有台灣嘢、日本嘢、韓國嘢、泰國嘢好多好多。當中台灣嘢有食火鍋嘅、食甜品嘅、食滷肉飯嘅、食蛋餅嘅,包羅萬有。今日就同朋友上網搵到呢間食火鍋嘅台灣過江龍餐廳。佢哋出名在於唔單單可以食到正宗嘅台式火鍋,仲可以一路飲台式飲品一路食火鍋👍認真貼心周到~雖然而家無得去台灣 , 唯有食住台灣野去填滿去台灣既慾望 HAHA🥰首先一入到去環境已經好唔錯, 淡淡暗暗既高級感 , 乾淨企理 , 勁多台式風格既醬醬料選擇🥰🥰我當然都唔執輸叫左杯充滿台灣特色嘅冬瓜大紅袍,飲到冬瓜清甜嘅味道同埋大紅袍帶微微甘苦,混合之後就完美平衡左個種紅茶嘅苦澀味道,又可以消消濟☕ 表面有濃密細膩嘅泡泡,幻想加埋芝士奶蓋一定更滿足🐷湯底就叫左兩個口味, 清清淡淡 , 但味道相當夠 , 健康得黎又養身 。整體都食得好舒服 , 下次可以帶屋企人黎試下 。
今日就同朋友上網搵到呢間食 火鍋嘅台灣過江龍餐廳。佢哋出名在於唔單單可以食到正宗嘅台式火鍋,仲可以一路飲台式飲品一路食火鍋👍認真貼心周到~
表面有濃密細膩嘅泡泡,幻想加埋芝士奶蓋一定更滿足🐷
整體都食得好舒服 , 下次可以帶屋企人黎試下 。