2021-06-17
元朗雞地一向多野食,今日jo來到食街新開的再來一煲,這裡位置係巷仔不太起眼,係一間食雞煲小店點完餐就慣例提供俾蔥蒜醬油俾顧客,值得一讚係呢到的xo醬好香又唔會太辣,係廚師自家炒的好好食值得一讚招牌雞煲(半隻) $198呢到雞煲有5個辣度,也可以走辣,jo就叫了第二級小辣,真心小辣我都覺得好辣😂不過好好食,雞份量好多又嫩滑juicy,我幾欣賞入面有幾多其他配料(豆、雲耳、洋蔥、芫荽、豆卜),食落無咁油膩,值得一提係呢到用的香料幾特別,有八扣、魔鬼椒、檸檬葉,所以辣得來十分惹味又幾清新,好食!如果唔肯定叫幾辣,可以叫左bb辣或小辣,唔夠辣店員好好人會幫你加辣的👍🏻 椒鹽粟米 $58這碟真的好特別第一次食,粟米本身係甜,而椒鹽味道係鹹同辣,但全部夾在一起又好好食!推介👍🏻即炸響鈴 $38最特別的地方係可以點泰式辣醬即食!第一次咁食滿不錯!當然平時打邊爐食法當然好食牛魔王拼盤 $348勁多不同款式的牛滿足哂貪心的jo,jo最喜歡新鮮滑牛,用鮮雞蛋撈,食落肉質爽口得來又嫩滑,正!牛丸jo也大愛十分濃厚牛味和彈牙魚皮餃 $38皮好煙韌魚肉又唔腥,不錯.整體來講相當不錯,好好食價錢又合理,值得一讚呢
招牌雞煲(半隻) $198
椒鹽粟米 $58
即炸響鈴 $38
牛魔王拼盤 $348
魚皮餃 $38
皮好煙韌魚肉又唔腥,不錯
整體來講相當不錯,好好食價錢又合理,值得一讚呢到店員好nice服務貼心,會主動來問我好無食同傾計好warm,又會主動幫我不走火鍋上層油脂,如果住附近滿推介來一試!